Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко успешно извършиха операцията по частичното разглобяване

...
Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко успешно извършиха операцията по частичното разглобяване
Коментари Харесай

Космонавтите успешно разглобиха Союз МС-09 и се завърнаха в МКС

Космонавтите Сергей Прокопиев и Олег Кононенко успешно направиха интервенцията по частичното демонтиране на Союз МС-09. Те смъкнаха елементи от отбраната от метеори и от топлинната отбрана на галактическия транспортен съд. Космонавтите снимаха и взеха проби от мястото в кораба, където бе намерено отверстие. Излизането в космоса продължи един час повече от плануваното. Вместо 6 часа и 31 минути те останаха в открития космос 7 часа и 45 минути.

Главната задача на това излизане в космоса бе деликатното проучване на битовия отсек на кораба Союз МС-09, където през месец август тази година бе намерено отверстие, повода за появяването на което и до през днешния ден е тайнственост. Космонавтите огледаха и снимаха мястото, където това отверстие излиза на външната повърхнина на галактическия транспортен съд. Взети бяха разнородни проби. Всичко това би трябвало да обясни, от кое място се е появил този отвор.



След свалянето на част от топлинната отбрана и отбраната от метеори, фактически бе открит въпросния отвор, отчасти запушен с епоксидна смола. Кононенко и Прокопиев направиха фотоси и събраха част от това веществото, след което се завърнаха в МКС. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин публично ги поздрави с сполучливото осъществяване на задача с невиждана трудност.

Събраните мостри ще бъдат доставени на Земята на 20 декември, когато предходният екипаж се завърне на Земята. / kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР